01 квітня 2020 р. 19:45

Справу одеських патрульних, підозрюваних у побитті затриманих, передали до суду

Справу одеських патрульних, підозрюваних у побитті затриманих, передали до суду

Державне бюро розслідувань передало до суду обвинувальний акт стосовно правоохоронців з Одеси яких звинувачують у побитті затриманих. 

Про це повідомили у прессслужбі ДБР.

Слідчі бюро встановили, що 1 червня 2019 року правоохоронці, які патрулювали одеський залізничний вокзал, побачили двох п'яних чоловіків. Поліцейські затримали їх та змушували зізнатися у крадіжці золотого ланцюжка. До того ж затримані насправді нічого не крали.

Патрульні незаконно затримали чоловіків та проти їхньої волі привели їх до опорного пункту поліції. Тут інспектор не тільки чинив психологічний тиск на затриманого, а й бив його. Іншій затриманий, щоб поліцейський перестав знущатися над його товаришем, віддав власний ланцюг, який не був золотим, у відповідь поліцейський побив і його.

Чоловіки неодноразово благали поліцейських припинити знущання над ними, казали про свої проблеми зі здоров'ям та обіцяли звернутися до правоохоронних органів для припинення знущання. Це ще більше розлютило поліцейських, які продовжували бити з більшою жорстокістю.

Нагадаємо, у жовтні минулого року Заводський районний суд Миколаєва обрав двом патрульним поліцейським з Одеси, підозрюваним в тортурах затриманих, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

Поділитися