19 листопада 2020 р. 13:20

Службова недбалість під час будівництва: на Одещині судитимуть інженера технічного нагляду

Службова недбалість під час будівництва: на Одещині судитимуть інженера технічного нагляду

Прокурори Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону, спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції в Одеській області, завершили досудове розслідування кримінального провадження та направили до суду обвинувальний акт за підозрою інженера технічного нагляду у вчиненні службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.

Про це повідомили у пресслужбі відомства. 

Досудовим розслідуванням установлено, що у 2018 році інженер технічного нагляду, під час будівництва їдальні для військовослужбовців на території військової частини в Одеській області, неналежно виконуючи свої обов’язки, погодив директору комерційного підприємства – підрядника акти приймання виконаних робіт, до яких було внесено недостовірні відомості про обсяги та вартість робіт. Однак, фактично ці роботи підприємство не виконувало.

Як наслідок, на рахунки комерційної структури незаконно перераховано бюджетні грошові кошти в сумі 3,1 млн гривень, якими директор підприємства заволодів та розпорядився на власний розсуд.

Санкція статті, передбаченої ч. 2 ст. 367 КК України (Службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки), передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від ста до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Нагадаємо, Військова прокуратура Одеського гарнізону за фактом дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася в Лиманському районі Одеської області між тягачем, що транспортував військову техніку, та Mercedes Sprinter, 17 листопада внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 425 КК України (Недбале ставлення до військової служби).

Дорожньо-транспортна пригода сталася між тягачем, який транспортував військову техніку, та Mercedes Sprinter.

Нагадаємо також, що мікроавтобуси Toyota Hiace та Mercedes Sprinter зіштовхнулися 15 листопада о 5:51 на 68 км автодороги Одеса — Рені в Білгород-Дністровському районі, поблизу села Старокозацьке Одеської області. 

Раніше водій автомобіля Chevrolet Avео в’їхав в натовп людей та продовжив рух з місця дорожньо-транспортної пригоди і його довелося переслідувати поліцейським. 

А ще раніше в Одесі автомобіль Toyota в’їхав у зупинку громадського транспорту, на якій були люди. Внаслідок події тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості отримали 39-річна жінка, її 15-річна донька, 16-річний хлопець та 48-річна жінка. Зараз вони у лікарні.

Водій автомобіля Toyota пояснив, що не впорався з керуванням через те, що намагався уникнути зіткнення з BMW.

Поділитися