22 жовтня 2020 р. 17:24

Сказав, що більше не буде: поплічник терористів в Одесі відбувся «умовним» покаранням

Сказав, що більше не буде: поплічник терористів в Одесі відбувся «умовним» покаранням

Київський районний суд Одеси засудив активіста терористичної організації «ДНР» до п'яти років позбавлення волі з конфіскацією особисто йому належного майна в дохід держави, звільнивши втім його від відбуття покарання з випробуванням, встановивши йому випробувальний строк протягом трьох років.

Згідно з вироком суду, починаючи з січня 2014 року, у себе вдома засуджений, авторизувавшись у соціальних Інтернет-мережах «Одноклассники.ru» та у «Вконтакте», розповсюджував серед свого близького оточення інформацію про те, що влада України нібито проводить політику, яка спрямована на знищення представників російської національності, у зв`язку з чим пропонує жителям Одеської області підтримати протиправну діяльність радикально-налаштованих мешканців східних регіонів України, їх участь в незаконних воєнізованих формуваннях та створити на території України псевдодержавне територіальне утворення так званої «Новоросії».

Для цього в мережі Інтернет він розміщував відповідні заклики, спрямовані на сприяння діяльності терористичної організації «ДНР» та її незаконно створеним загоном.

Наприклад, розмістив на так званій «Стіні» (публічній дошці оголошень, вільно доступній необмеженому колу користувачів) публікацію, в якій містився заклик надати фінансову допомогу, тобто сприяння діяльності терористичної організації шляхом направлення коштів на банківську карту загону спеціального призначення «ДНР».

У судовому засіданні обвинувачений активіст свою вину у вчиненні інкримінованих йому кримінальних правопорушень визнав повністю, підтвердив обставини скоєння ним злочинів, зазначених в обвинувальному акті, та пояснив, що розкаюється і на теперішній час негативно відноситься до скоєного і не має намір вчиняти злочини.

Нагадаємо, Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) відмовив одеському терористу Володимиру Грубнику, який подав позов проти України, в задоволенні вимог про матеріальну компенсацію за свій арешт та перебування під вартою. 

У квітні 2016 року Приморський районний суд Одеси засудив зловмисника, який разом зі спільниками вчинив терористичний акт біля адміністративної будівлі одеського управління Служби безпеки України до 4 років і 6 місяців позбавлення волі.

27 вересня 2015 року, тоді ще в міліцію надійшло повідомлення про вибух біля будівлі управління СБУ в Одеській області, розташованого по вулиці Єврейській, 43. За фактом вибуху було розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального злочину, передбаченого частиною 2 статті 258 («терористичний акт») Кримінального кодексу України.

Згідно з попереднім висновком експертів, цей вибух був найпотужнішим з усіх раніше зроблених в Одесі. Потужність саморобного вибухового пристрою становила шість кг в тротиловому еквіваленті. Відповідальність за вибух взяло на себе так зване «одеське підпілля», яке розмістило в Інтернеті відеоролик з території окупованого Криму. 

Члени цієї диверсійно-розвідувальної групи, крім того підозрювалися в причетності до ряду підривів адмінбудівель та офісів громадських структур в Одеській і Миколаївській областях.

Поділитися