18 жовтня 2020 р. 14:59

Ще один прикордонник-хабарник Білгород-Дністровського загону відбувся штрафом

Ще один прикордонник-хабарник Білгород-Дністровського загону відбувся штрафом

Дільничний інспектор прикордонної служби в Одеській області вимагав та отримав 350 доларів США за сприяння незаконному переправленню особи та незаконному переміщенню тютюнових виробів з Молдови в Україну. 

Про це повідомили у пресцентрі Державної прикордонної служби.

За цим фактом було порушене кримінальне провадження по ч. 1 ст. 369 та ч.1 ст. 190 ККУ. Хапугу затримали співробітники відділу внутрішньої та власної безпеки по Білгород-Дністровському загону спільно з представниками Служби безпеки України в Одеській області, та Державного бюро розслідувань, під процесуальним керівництвом військової прокуратури Білгород-Дністровського гарнізону Південного регіону України.

Суд визнав затриманого винним. Засудженому доведеться сплатити штраф у розмірі 20,4 тисяч гривень,  крім того його на 3 роки позбавили права обіймати посади, пов`язані з організацією та здійсненням прикордонного контролю.

Раніше Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області визнав винним офіцера відділення проходження служби особовим складом відділу кадрів Білгород-Дністровського прикордонного загону Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України у пропозиції, обіцяні або наданні неправомірної вигоди службовій особі, а також у шахрайстві.

Служба безпеки України затримала депутата Таїровської селищної ради за підозрою в одержанні неправомірної вигоди, але слідчі вважають, що він «працює» не сам.

Нагадаємо також, що прокурори обласної прокуратури спільно зі слідчими Державного бюро розслідувань 4 жовтня, затримали одного з заступників начальника ДУ «Одеська виправна колонія №14» після отримання неправомірних коштів.

Поділитися