17 квітня 2020 р. 20:18

СБУ затримала в Одесі колишнього учасника терористичної організації «ДНР»

СБУ затримала в Одесі колишнього учасника терористичної організації «ДНР»

Оперативники Служби безпеки України затримали колишнього бойовика незаконних збройних формувань терористичної організації «ДНР», який брав участь у бойових діях проти сил Антитерористичної операції.  

Як повідомили у пресслужбі СБУ,  під час досудового слідства з'ясувалося, що мешканець Донецька у 2014 році добровільно приєднався до одного з розвідувально-диверсійних підрозділів батальйону «Шум» Козачого союзу «Область війська Донського».

Згодом у складі вогневої групи підтримки, так званої «1-ї Слов’янської бригади 1 Армійського Корпусу МО ДНР», здійснював активний опір українським військовослужбовцям та силам АТО у районі Вуглегірська, Дебальцевого, Песків, Спартака, Логвінового, Донецького аеропорту. 

У 2018 році зловмисник залишив лави бойовиків та виїхав на підконтрольну територію України. Переховувався у Харкові та Києві, а згодом переїхав до Одеси, де отримав нові документи. Весь цей час він ретельно приховував свою участь у НЗФ «ДНР».

Під час затримання зловмисник надав про себе неправдиві установчі дані та чинив фізичний опір. За місцем мешкання затриманого правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, мобільний термінал та сім-картки, які можуть містити підтвердження його участі в терористичній організації «ДНР». 

Правоохоронці оголосили чоловіку про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу.   

Нагадаємо, контррозвідка Служби безпеки України затримала генерал-майора СБУ Валерія Шайтанова, якого підозрюють у державній зраді та вчиненні терористичних актів.

 

Поділитися