15 жовтня 2020 р. 15:21

Правоохоронці викрили в Одесі діяльність мережі борделів, яку організував поліцейський

Правоохоронці викрили в Одесі діяльність мережі борделів, яку організував поліцейський

Оперуповноваженому Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУ Нацполіції в Одеській області повідомили про підозру у створенні та керівництві злочинною організацією, вчиненого службовою особою з використанням службового становища; створення або утримання місць розпусти і звідництва; а також сутенерства або втягнення особи в заняття проституцією.

Про це повідомили у пресслужбі Офісу генерального прокурора України.

Ще семи учасникам злочинної організації за фактом створення злочинної організації; створення або утримання місць розпусти і звідництво; а також сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією.

За даними слідства, злочинна організація на території Одеси та Одеської області забезпечувала діяльність з надання інтимних послуг, створення і утримання місць розпусти, за що отримували систематичний прибуток. Зокрема, працівник поліції, організувавши таку діяльність, вирішив залучити до неї інших осіб, які здійснювали пошук дівчат для зайняття проституцією, доставляли їх до клієнтів, забезпечували охороною, контролювали, а також підбирали приміщення для надання платних послуг інтимного характеру.

Правоохоронці затримали організатора, його помічника та п’ятьох учасників злочинної організації. Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.

Нагадаємо, відповідно до результатів службового розслідування, за порушення службової дисципліни, правил етичної поведінки поліцейських та законності різні види стягнень отримали десятеро працівників територіального відділу поліції, троє з яких – керівники. 

У червні прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох правоохоронців батальйону поліції особливого призначення ГУНП в Одеській області, підозрюваних у перевищенні службових повноважень із застосуванням насильства.

Поділитися