13 лютого 2020 р. 14:03

Правоохоронці повідомили про підозру черговим фігурантам схеми оборудок з нафтопродуктами, які пов'язують з українським бізнесменом-втікачем

Правоохоронці повідомили про підозру черговим фігурантам схеми оборудок з нафтопродуктами, які пов'язують з українським бізнесменом-втікачем

Співробітники прокуратури Одеської області повідомили про підозру трьом колишнім працівникам Південної митниці та капітану судна.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури.

За даними слідства, службові особи митниці підробляли документи про нібито вивезення імпортованого палива за межі території України як транзит. Тим самим вони сприяли ухиленню підконтрольними бізнесмену підприємствами від сплати податків.

У свою чергу капітан судна, достовірно знаючи, що танкер не завантажувався паливом, імітував його перевезення.

Загалом за вказаною схемою ухилення від сплати податків зловмисники спричинили державному бюджету шкоду у майже 600 млн гривень.

Під час розслідування також буде надаватися правова оцінка діям колишнього керівництва Південної митниці.

У грудні 2019 року був затриманий посадовейь податкової міліції, який з 2012 по 2014 роки сприяв учасникам злочинної схеми в уникненні кримінальної відповідальності за ухилення від сплати податків. Так, не маючи законних підстав, правоохоронець у митницях восьми областей вилучав оригінали документів щодо ввезення нафтопродуктів підприємствами, підконтрольними бізнесмену-втікачу.

Нагадаємо, Київський районний суд Одеси в 2018 році застосував спеціальну конфіскацію на користь держави майнового комплексу терміналу «Лагуна-Рені». За даними розслідування, вони діяли у складі злочинної організації під керівництвом Сергія Курченка, тобто сприяли умисного ухилення від сплати обов'язкових платежів, організовували складання неправдивих офіційних документів і внесення неправдивих відомостей, а також були пособниками у зловживанні службовим становищем.

 

Поділитися