19 травня 2020 р. 13:52

Громадянина РФ підозрюють в організації вбивства одеситки Аміни Окуєвої

Громадянина РФ підозрюють в організації вбивства одеситки  Аміни Окуєвої

Прокуратура Київської області повідомила про підозру чоловіку, якого вважає організатором замовного вбивства Аміни Окуєвої та замаху на вбивство Адама Осмаєва.

Про це повідомили у пресслужбі Офісу генерального прокурора України.

За даними слідства, підозрюваний – уродженець Чечні, громадянин Російської Федерації. З метою вчинення умисного вбивства Аміни Окуєвої та Адама Осмаєва, він підшукав на території України кілерів, які в подальшому 30 жовтня 2017 року біля селища Глеваха Київської області відкрили вогонь по автомобілю в якому їхали Аміна Окуєва та Адам Осмаєв.  Від прицільних пострілів з автоматичної зброї калібру 7,62 Аміна Окуєва загинула, а Адама Осмаєва було поранено.

На даний час слідчі дії тривають, здійснюються заходи щодо затримання всіх осіб причетних до вчинення злочину, зазначили у пресслужбі ГПУ.

Нагадаємо, що 1 червня 2017 року на Аміну Окуеву і її чоловіка Адама Осмаєва був скоєний замах. 30 жовтня машину, в якій вони їхали, розстріляли, і Аміна Окуєва загинула.

Адам Асмаєв вважав, що вбивці його дружини переховуються у Росії.

У січні поточного року у Нацполіції заявили про затримання підозрюваного у вбивстві Аміні Окуєвої.

Довідка. 

Аміна Вікторівна Окуєва (при народженні Наталія Вікторівна Нікіфорова) народилася в Одесі 5 червня 1983 року. Українська лікарка, громадська активістка та військова. Учасниця подій Революції гідності та війни на сході України у складі батальйону «Київ-2». Брала участь у створенні Миротворчого батальйону імені Джохара Дудаєва, служила пресофіцером батальйону. 

Загинула 30 жовтня 2017 року неподалік села Глеваха у Київській області внаслідок отриманих поранень. Під час диверсійного нападу автомобіль, у якому знаходилися її чоловік Адам Осмаєв та вона, було обстріляно на залізничному переїзді. Адам Осмаєв отримав поранення, проте вижив. Поховали Аміну Окуєву у Дніпрі 1 листопада 2017 року поруч із могилою Іси Мунаєва відповідно до її заповіту.

Поділитися