30 липня 2020 р. 17:25

Одного з нападників на одеського активіста заарештували

Одного з нападників на одеського активіста заарештували

Комінтернівський районний суд Одеської області заарештував на два місяці чоловіка, який стріляв 28 липня в автомобіль з активістами, серед яких був Дем'ян Ганул.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Одеської області.

За клопотанням Комінтернівської місцевої прокуратури 29-річного жителя міста Южне, який підозрюється в хуліганстві, узято під варту на два місяці без права на заставу.

Встановлено, що 28 липня підозрюваний, рухаючись по автодорозі Одеса - Южне на автомобілі Toyota RAV4, зробив близько шести пострілів у бік автомобіля, який прямував у попутному напрямку. У ньому перебували водій і чотири пасажири.

Як повідомив Ганул, підозрюваний - житель Южного Віктор Салій. За даними активістів, у лютому поточного року він звільнився з виправної колонії, де відбував покарання. Адвокат підозрюваного просив суд в якості альтернативи призначити заставу, мотивуючи, в тому числі, тим, що у його підзахисного нібито вагітна дружина, а також троє неповнолітніх дітей на утриманні.

Нагадаємо, невідомі зловмисники наздогнали автівку, в якій знаходився активіст Дем'ян Ганул, намагалися зіштовхнути її з траси та обстріляли з травматичної зброї. 

Нападники перехопили Ганула на трасі з Южного, коли він повертався до Одеси. Пересувалися вони на автомобілях Toyota RAV4, що зареєстрований у Києві, та на нерозмитненому Mercedes. 

Активіст також зазначив, що він та супутники відстрілювалися. 

Поліція встановила особи можливих нападників на активіста Дем'яна Ганула, автівку якого обстріляли 28 липня на трасі Южний - Одеса ввечері того ж дня, коли сталася подія.

Поділитися