26 листопада 2020 р. 11:22

Одеська область серед лідерів за кількістю постраждалих від торгівлі людьми

Одеська область серед лідерів за кількістю постраждалих від торгівлі людьми

Міністерство соціальної політики України з початку цього року встановило статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми в країні для 131 особи. 

Як йдеться у повідомлені Міністерства лидером виявився Київ - 27 осіб. 

На другому місті - Донецька область (19 осіб), а третє місце поділили Луганська та Одеська області, де статус надали 11 особам в кожному регіоні. 

Серед постраждалих в країні загалом - 96 чоловіків, 33 жінки і дві дитини. З них 129 громадян України і два іноземці. Велика частина людей піддалася насильницькій участі в збройному конфлікті, трудовій та сексуальній експлуатації.

Торгівля людьми найчастіше здійснювалася в рамках України (внутрішня експлуатація), але були випадки і в інших країнах: Росія, Арабські Емірати, Греція і Туреччина.

Нагадаємо, Одеське СІЗО серед лідерів за сумою заробітків на платних камерах. 

Також Одеська область в лідерах за кількістю випадків тиску та нападів на активістів

Національна поліція України упродовж доби 21 жовтня отримала 395 заяв та повідомлень, пов’язаних з порушеннями виборчого законодавства, і найбільше з них зафіксовано в Одеській області - 73.

Інститут масової інформації (ІМІ) нарахував 19 випадків порушення прав журналістів в Одесі та Одеській області у 2019 році, що ставить Одесу на друге місце в ТОП-5 за цим критерієм.

Поділитися