01 липня 2020 р. 10:06

В Одесі судитимуть чотирьох керівників коледжу на Троїцькій, в якому сталася пожежа з трагічними наслідками

В Одесі судитимуть чотирьох керівників коледжу на Троїцькій, в якому сталася пожежа з трагічними наслідками

Прокурори скерували до Приморського районного суду Одеси обвинувальний акт стосовно директора одеського коледжу, завідувача господарством, завідувача денним відділенням економіки та підприємництва та колишнього заступника директора з адміністративно-господарської роботи, які підозрюються у порушенні встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що призвело до виникнення пожежі в освітньому закладі по вулиці Троїцькій в Одесі.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Одеської області. 

В одеській облполіції уточнили, що службовців обвинувачують за ч.2 ст.270 Кримінального кодексу України. Їм загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі.

Внаслідок цієї трагічної події, що сталася у грудні минулого року, загинули 16 людей, 31 людина отримала тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.

Крім того, пожежа зруйнувала багатоповерхову будівлю - пам’ятку архітектури 1914 року, в якій розташовувався освітній заклад, пошкодила і знищила усе майно, що знаходилось у будівлі на момент пожежі, внаслідок чого державі завдано мільйонні збитки.

Під час досудового розслідування у даному кримінальному провадженні правоохоронцями допитано 286 осіб (свідків, очевидців події, потерпілих), проведено впізнання загиблих, невідкладний огляд місця події та приміщень будівлі, що тривав з 4 по 12 грудня 2019 року, 65 виїмок документів, призначено та проведено 61 судову експертизу.

Нагадаємо, шестиповерховий будинок на вулиці Троїцькій, 25, в центрі Одеси, де розташовувався Одеський коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, а також ряд установ і фірм, загорілося 4 грудня о 10:00.

Одеська прокуратура наполягала на обрання запобіжним заходом для підозрюваної в халатності завгоспа коледжу.

Київський районний суд Одеси задовольнив клопотання слідчого поліції про арешт частини майна згорілого коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, вилученого в якості речових доказів під час додаткового огляду місця події.

Одеська міська рада сплатила родинам загиблих і постраждалим в результаті пожежі в в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу 3 мільйона 620 тисяч гривень. Також компенсації виділив Кабінет міністрів і Одеська обласна рада.

Керівництво Державної служби з надзвичайних ситуацій вирішило змінити керівництво управління в Одеській області.

Фото: скрін з відео LASTENDUROMAN

Поділитися