14 листопада 2020 р. 09:37

Нотаріуса підозрюють у квартирних шахрайствах на замовлення організованої злочинної групи

Нотаріуса підозрюють у квартирних шахрайствах на замовлення організованої злочинної групи

Прокурори Одеської обласної прокуратури повідомили про підозру приватному нотаріусу Одеського міського нотаріального округу у пособництві квартирних шахрайств та зловживанні своїми повноваженнями в інтересах злочинної групи.

Про це повідомили у пресслужбі відомства.

З’ясовано, що у минулому році раніше судимий організатор злочинної групи разом зі спільниками був затриманий правоохоронцями за скоєння низки квартирних шахрайств.

За результатом розслідування обвинувальний акт щодо зловмисників скеровано для розгляду до суду. На період розслідування всі члени угруповання перебували під вартою. Разом з тим, у ході судового розгляду справи організатор злочинів, надавши довідку про погіршення здоров’я, запевнив суд щодо можливості зміни йому запобіжного заходу на домашній арешт.

Далі, перебуваючи на домашньому арешті, зловмисник продовжив реалізацію схеми щодо незаконно заволодіння квартирами та залучив приватного нотаріуса,  яка,  переслідуючи мету власного збагачення, дала свою добровільну згоду на участь у реалізації злочинного плану останнього.

За версією слідства, нотаріус  у квітні поточного року, діючи в інтересах організованої злочинної групи, сприяла заволодінню двома квартирами, загальною вартістю 860 тис грн, шляхом їх реєстрації на підставних осіб за підробленими документами.

Після викриття протиправної діяльності організованої злочинної групи, з метою приховування кримінальних правопорушень, нотаріус видалила записи про реєстрацію прав власності на вищевказані квартири за підставними особами, тобто несанкціоновано знищила інформацію, яка обробляється та зберігається у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Нагадаємо, слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань затримали заступника начальника одного з секторів ВП ГУ Нацполіції в Одеській області за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди.

слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань, затримали інспектора прикордонної служби одного з відділень прикордонної служби «Старокозаче» Держприкордонслужби після одержання ним неправомірної вигоди.

Прокуратура скасувала постанову слідчого про закриття справи по перешкоджанню журналістській діяльності Михайла Штекеля з боку мера Геннадія Труханова і його охоронців.

Нагадаємо також, що відповідно до результатів службового розслідування, за порушення службової дисципліни, правил етичної поведінки поліцейських та законності різні види стягнень отримали десятеро працівників територіального відділу поліції, троє з яких – керівники. 

Поділитися