17 листопада 2020 р. 08:50

НАБУ завершило розслідування справи одеського бізнесмена Альперіна

НАБУ завершило розслідування справи одеського бізнесмена Альперіна

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування справи про створення і очолення злочинної організації, а також організації бізнесменом Вадимом Альперіним, якого в ЗМІ називають "королем одеської контрабанди", зловживань на митниці.

Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Прокурори САП ухвалили рішення про завершення досудового розслідування, яке здійснювали детективи НАБУ, та відкриття матеріалів стороні захисту у справі стосовно шести осіб, корупційні діяння яких під час розмитнення товарів, імпортованих в Україну, завдали державі збитків на суму 63,8 млн грн.

Наразі слідство завершене стосовно організатора корупційної схеми, в.о. керівника однієї з регіональних митниць ДФС України, колишньому директору департаменту адміністрування митних платежів ДФС України, а також трьом підприємцям та їхнім захисникам. 

Розслідування стосовно ще п'ятьох осіб триває у межах виділеного кримінального провадження. 

Нагадаємо, в червні стало відомо, що обвинувачений в масштабних порушеннях митного законодавства бізнесмен Вадим Альперін після арешту свого елітного автомобіля домігся переоформлення його на приватну фірму, яку сам же і контролює.

В травні суддя Вищого антикорупційного суду вирішив пом'якшати запобіжні заходи для одеського бізнесмена Вадима Альперіна.

В квітні за Вадима Альперіна внесли 41,6 мійльона гривень у якості застави.

Поділитися