16 грудня 2020 р. 21:16

На Одещині судитимуть командира артилерійського катера «Скадовськ»

На Одещині судитимуть командира артилерійського катера «Скадовськ»

Військова прокуратура Білгород-Дністровського гарнізону скерувала до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця Військово-Морських Сил Збройних Сил України за фактами порушення правил кораблеводіння та недбалого ставлення до військової служби.

Про це повідомили у пресслужбі відомства.  

За даними слідства, вказаний військовослужбовець обвинувачується в тому, що у липні 2017 року, під час підготовки та участі в українсько-американських навчаннях «Сі Бриз-2017», достеменно знаючи про непідготовленість артилерійського катера «Скадовськ» до виходу в море, прийняв рішення знятись зі швартових причалу та у складі катерно-тактичної групи малих броньованих артилерійських катерів, вийшов з пункту постійної дислокації військової частини в море, здійснивши перехід до району проведення навчань, для виконання заходів згідно плану.

У подальшому він під час маневрування на річці Дунай не оцінив об’єктивно наявні ризики, внаслідок чого допустив помилку та здійснив посадку артилерійського катера «Скадовськ» на мілину.

Вказаними діями державі в особі військової частини спричинено матеріальних збитків на суму 1 млн 350 тис. гривень, у зв’язку з чим Військова прокуратура Білгород-Дністровського гарнізону пред’явила позовну заяву про стягнення з обвинуваченого шкоди, завданої кримінальним правопорушенням.

Нагадаємо, слідчі Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування відносно інспектора прикордонної служби одного з відділень Білгород-Дністровського прикордонного загону Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України. 

Державне бюро розслідувань скерувало до суду обвинувальний акт стосовно прокурора однієї з місцевих прокуратур міста Одеси та пособника — цивільної особи.

У березні 2020 року прокурора та його спільника затримали під час передачі неправомірної вигоди в сумі 25 тисяч доларів США.

Раніше слідчі Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування стосовно прокурора однієї з місцевих прокуратур Одеської області за вчинення, прохання та одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища. 

Слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань повідомили про підозру колишньому оперуповноваженому сектору кримінальної поліції одного з відділень Малиновського відділу поліції в Одесі. 

Також слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань затримали заступника начальника одного з секторів ВП ГУ Нацполіції в Одеській області за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди. 

Поділитися