04 вересня 2020 р. 19:22

Мешканця Овідіопольського району затримали за намагання підкупити поліцейського

Мешканця Овідіопольського району затримали за намагання підкупити поліцейського

Чоловік запропонував слідчому територіального відділу поліції, який проводив досудове розслідування незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами грошову винагороду в розмірі 400 доларів США, аби йому не оголошував підозру.

Як повідомили у пресслужбі Нацполіції в Одеській області, про неправомірну пропозицію поліцейський сповістив керівництво.

Затримали правопорушника співробітники територіального ВП разом з працівниками місцевої прокуратури під час передачі слідчому грошей.

Чоловіку повідомили про підозру за ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Зараз він в ізоляторі тимчасового тримання чекає на запобіжний захід. За скоєні дії фігуранту загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд провів підготовче судове засідання з розгляду акту про обвинувачення виконувачки обов’язків начальника Головного управління Державної податкової служби однієї з областей, викритій на пропозиції та наданні 25 тисяч доларів США неправомірної вигоди керівникові структурного підрозділу регіональної прокуратури. 

В січні цього року підозрювана в спробі підкупити прокурора екс-начальниця Одеської податкової служби вийшла з СІЗО після сплати застави в 904 тисяч гривень.

Нагадаємо також, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до Вищого антикорупційного суду справу щодо хабара у розмірі 5 мільйонів доларів голові Фонду держмайна за призначення голови «Одеського припортового заводу».

 

Поділитися