18 вересня 2020 р. 22:26

Колишнього борця з економічними злочинами підозрюють у заволодінні 19 квартирами

Колишнього борця з економічними злочинами підозрюють у заволодінні 19 квартирами

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань повідомили про підозру чотирьом участникам злочинного угрупування, які заволоділи 19 квартирами в Одесі.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР. 

Організатором вважали колишнього оперуповноваженого управління державної служби боротьби з економічною злочинністю в Одеській області, а його спільниками діючого адвоката та двох громадян, на яких незаконно перереєстровували квартири з добросовісних набувачів.

Вони підозрюються у шахрайському заволодінні нерухомим майном у вигляді 19 квартир в Одесі на загальну суму понад 27 млн грн з використанням підроблених документів, за допомогою незаконного втручання в електронні реєстраційні системи та незаконним залученням адвокатів, нотаріусів, державних реєстраторів тощо.

17 вересня 2020 року на території міста Одеси та області проведено 31 обшук, в ході яких виявлено та вилучено речі і документи, що містять у собі доказове значення для кримінального провадження, а також підроблені документи, незареєстровану зброю, отруйні речовини, грошові кошти та ювелірні вироби, походження яких встановлюється.

Наразі встановлюється причетність інших осіб до вчинення зазначеного правопорушення.

У разі доведення вини підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, співробітники кіберполіції затримали хакера, який несанкціоновано втручався в роботу державних інформаційних систем. Правопорушник, 27-річний одесит, маючи заздалегідь збережені логіни та паролі доступу до облікових записів, через власний комп’ютер підключався до бази даних однієї з державних установ та зчитував з неї інформацію. 

Через хакерські атаки мешканці Одеси отримали лютневі та березневі платіжки 2020 року за тепло тільки в квітні. 

Нагадаємо також, що в жовтні 2017 року хакери атакували Міжнародний аеропорт "Одеса".

Поділитися