09 вересня 2020 р. 14:27

Кокаїн майже на пів мільярда знайшли серед бананів в порту «Південний»

Кокаїн майже на пів мільярда знайшли серед бананів в порту «Південний»

Прокурори спільно зі слідчими УСБУ в Одеській області за силової підтримки оперативних співробітників Південного регіонального управління Державної прикордонної України знайшли 100 брикетів кокаїну, схованих серед бананів.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Одеської області. 

За оперативної інформації прикордонників у Морському торговельному порту «Південний» правоохоронці виявили прихований від митного контролю наркотичний засіб, контрабандно переміщений в Україну, в особливо великому розмірі – близько 112 кг кокаїну вартістю на «чорному ринку» 17 мільйонів доларів США або 472 мільйони 654,4 тисячі гривень.

Наркотик прибув з Республіки Еквадор у контейнері з бананами, брикети мають своє фірмове маркування у вигляді літер та цифр, що вказує на його приналежність до певного наркосиндикату.

Нагадаємо, в травні Служба безпеки України вилучила у порту «Південний» на Одещині 53,4 кілограма кокаїну, який учасники українського наркоугруповання намагались ввезти з однієї з країн Південної Америки.

В березні Служба безпеки України виявила 31 килограм кокаїну з однієї з країн Латинської Америки, що коштував би на «чорному ринку» більше ніж 90 мільйонів гривень. Наркотик прибув у контейнері з автомобілями, що привезли в порт «Південний» в Одеській області.

У березні минулого року в тому ж порті СБУ затримала на судні близько 200 кілограмів кокаїну. В травні того ж року у ГФС повідомили про затримання 19,5 тонн фарби, у якій розчинили кокаїн. 

 

Поділитися