04 червня 2020 р. 22:11

Державний реєстратор залишив власника без нерухомості, яка коштує 9 мільйонів

Державний реєстратор залишив власника без нерухомості, яка коштує 9 мільйонів

Співробітники кіберполіції в Одеській області спільно зі слідчим управлінням поліції області повідомили про припинення неправомірної діяльності державного реєстратора.

Як повідомили у пресслужбі відомства, кіберполіція встановила, що посадовець за допомогою спеціального електронного ключа скасував державну реєстрацію права власності на нерухоме майно на підставі неіснуючого рішення суду. Такими діями фігурант позбавив права власності законного власника, чим завдав йому шкоди на суму понад  9  мільйонів гривень.

Правоохоронці провели обшук за місцем мешкання фігуранта. На даний час правоохоронці вже оголосили чоловіку про підозру у несанкціонованих дях з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або якщо вони заподіяли значну шкоду. 

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Суд обрав для підозрюваного запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт.

Нагадаємо, раніше одеське територіальне управління «Укрзалізниці» звернулося до управління Державного архитектурно-будівельного контролю Одеської міської ради зі скаргою, що на земельній ділянці держпідприємства незаконно привласнили будівлю вантажників на станції «Товарна», крім того її реконструювали та добудували другий поверх. Реєстрацію на нерухомість оформили за новою адресою, що дало змогу розпочати будівництво.

Також нагадаємо, що у квітні співробітники кіберполіції Одеської області спільно зі слідчими поліції Одещини викрили державного реєстратора та приватного нотаріуса, які за грошову винагороду, вносили до реєстру нерухомого майна недостовірну інформацію щодо власників та проводили перереєстрацію цього майна з товариства на інших суб’єктів господарювання.

Поділитися