20 березня 2020 р. 19:24

Керівникові департаменту Одеської ОДА повідомили про підозру у привласненні бюджетних коштів

Керівникові департаменту Одеської ОДА повідомили про підозру у привласненні бюджетних коштів

Прокуратура повідомила керівнику департаменту Одеської облдержадміністрації про підозру у заволодінні бюджетними коштами.

Про це поінформували у пресслужбі СБУ. 

Наприкінці січня цього року оперативники спецслужби викрили факт розкрадання коштів держбюджету чиновниками одного з департаментів Одеської облдержадміністрації через комунальне підприємство. За попередніми даними, фігуранти привласнили майже 1,6 мільйона гривень під час проведення закупівлі товарів для потреб департаменту.

За одним з епізодів протиправної діяльності фігурантів слідчі СБУ повідомили про підозру за ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України керівнику департаменту Одеської облдержадміністрації. За версією досудового розслідування, посадовець причетний до заволодіння коштів, передбачених на оплату праці працівників установи. Для реалізації оборудки фігуранти використовували механізм фіктивного працевлаштування.

Нагадаємо, що в січні Служба безпеки України обшукала офіси в Одеській обласній адміністрації, розслідуючи факт можливого розкрадання коштів державного бюджету керівниками одного з департаментів через комунальне підприємство облради.

Це стало підставою для критики у ЗМІ голови Одеської ОДА Максима Куцого. Експерти Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) підготували «Рейтинг ініціативності голів ОДА», однією зі складових якого став Індекс медіа-сприйняття ініціатив керівників. У цьому рейтингу Максим Куций посів третє місце. 

Поділитися