02 серпня 2020 р. 11:02

Інженера-землевпорядника з Затоки підозрюють у фальсифікації документів на землю

Інженера-землевпорядника з Затоки підозрюють у фальсифікації документів на землю

Прокурори Білгород-Дністровської місцевої прокуратури повідомили інженеру-землевпоряднику в селищі міського типу Затока про підозру у фальсифікації документів.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Одеської області. 

На думку слідства, сертифікований інженер-землевпорядник виготовив проекти землеустрою щодо відведення двох земельних ділянок площею 0,3 га та 0,05 га на першій і другій лініях від моря в смт Затока на підставних осіб.

В зазначені проекти чоловік вніс неправдиві дані про наявність на цих ділянках двох будинків площами 38,5 м кв і 26,5 м кв, що фактично відсутні.

Далі, землевпорядник подав завідомо підроблені проекти для подальшого погодження державним експертом та державної реєстрації цих земельних ділянок.

Наразі вирішуються питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та тимчасового обмеження в користуванні спеціальним правом на зайняття певним видом діяльності.

Нагадаємо, прокуратура Одещини звернулася до Одеського окружного адміністративного суду з позовами про визнання протиправними та скасування рішень Затокської селищної ради, якими надано дозволи на розроблення проєктів землеустрою щодо відведення у власність 44 земельних ділянок рекреаційного призначення загальною площею понад 4 гектари.

У лютому у посадових осіб Затокської селищної ради провели обшуки у рамках кримінального провадження щодо розтрати бюджетних коштів. Обшуки проводила прокуратура Одещини спільно зі слідчими Білгород-Дністровського відділу поліції за оперативного супроводу працівників УСБУ в Одеській області. Правоохоронці розслідують факт можливої розтрати коштів, виділених на будівництво очисних споруд на території селища.

22 лютого Київський районний суд відсторонив від посади виконуючого обов'язки голови селищної ради Затоки В'ячеслава Бокія, якого підозрюють у розтраті майна, а також у службовій фальсифікації.

12 червня депутати Затокської селищної ради зібралися на сесію і обрали нового секретаря ради замість відстороненого В'ячеслава Бокія.

Поділитися