03 вересня 2020 р. 20:15

Держреєстратор використав неіснуюче рішення Одеської міськради та вивів землю санаторію

Держреєстратор використав неіснуюче рішення Одеської міськради та вивів землю санаторію

Одеська місцева прокуратура № 3 звернулась до Приморського районного суду з позовом про витребування з незаконного володіння громадянина земельної ділянки площею 0,1 га, розташованої в історичному ареалі «Французький бульвар» Одеси.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Одеської області. 

З’ясовано, що землю колишнього санаторію  ім. Чувиріна виведено з комунальної власності поза волею Одеської міської ради. Так, державний реєстратор незаконно, на підставі неіснуючого рішення Одеської міської ради, зареєстрував право власності на ділянку за мешканцем міста.

Оскільки міська рада будь-яких рішень щодо передачі зазначеної земельної ділянки у власність чи користування не приймала, існуюча реєстрація права власності порушує права територіальної громади Одеси, як власника земельної ділянки.

Вартість цієї землі становить понад 10 мільйонів гривень.

Нагадаємо, в січні цього року прокуратура повідомила, що суд ухвалив рішення про задоволення її позовних вимог, що стосуються земельних ділянок на Французькому бульварі. Позовні вимоги прокуратури полягали у витребуванні двох ділянок з незаконного володіння громадянки. Вартість цієї землі складає близько 22 млн грн. Йшлося про землю санаторію Чувиріна.

Нагадаємо також, що суд наклав арешт на майно «Дитячого спеціалізованого клінічного санаторію «Хаджибей», який належить Міністерству охорони здоров`я вартістю 50 мільйонів гривень.

Поділитися