18 серпня 2020 р. 11:43

Депутата облради - фігуранта «справи Краяну» звільнили з-під домашнього арешту

Депутата облради - фігуранта «справи Краяну» звільнили з-під домашнього арешту

Вищий антикорупційний суд змінив запобіжний захід з домашнього арешту на особисте зобов'язання депутату Одеської обласної ради Олегу Бабенку, якого підозрюють в причетності до заволодіння коштами одеського бюджету під час придбання будівлі колишнього заводу  «Краян» в Одесі. 

В ухвалі суду повідомляється, що домашній арешт депутату змінили на особисте зобов'язання. 

Зазначається також, що про зміну запобіжного заходу клопотали детективи Національного антикорупційного бюро України. Свої клопотання вони аргументували тим, що максимальний строк перебування під домашнім арештом становить пів року, які вже спливли. 

Тепер депутат має: прибувати на кожну вимогу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування з будь-якою особою, яка представляє інтереси або є засновником чи співробітником підприємств: UAB Naster, Valton Group LP та ТОВ «Девелопмент Еліт», а також зі свідками у кримінальному провадженні та здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, в червні Вищий антикорупційний суд України продовжив до 17 серпня термін цілодобового домашнього арешту депутату Одеської обласної ради Олегу Бабенку.

Депутат опинився під цілодобовим домашнім арештом після того, як в березні не вніс вчасно 5 мільйонів гривень застави, і прокуратура зажадала посилити йому запобіжний захід.

У суді він опинився в якості одного з чотирьох нових підозрюваних у справі про покупку адміністративної будівлі заводу «Краян». 

Поділитися