07 березня 2020 р. 11:55

Через злам табло одеського аеропорту суд заарештував майно кіберактивістів

Через злам табло одеського аеропорту суд заарештував майно кіберактивістів

Малиновський районний суд Одеси у п'яницю, 6 березня, заарештував майно, яке належить громадським діячам та співзасновникам ГО "Український кіберальянс".

Про це повідомили у пресслужбі суду.

Зазначається, що клопотання про арешт майна надійшло у рамках досудового розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статтею 361 Кримінального кодексу України, а саме несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку, що призвело до витоку, втрати, підробки, блокування інформації, спотворення процесу обробки інформації або до порушення встановленого порядку її маршрутизації за попередньою змовою групою осіб

Розглянувши клопотання, суд задовольнив його частково. За інформацією "Думської", суд заарештував флеш-накопичувачі, диски, мобільні телефони, ноутбуки та інші носії інформації. З переліку майна, опис якого зайняв п'ять листів, кіберактивістам мають повернути лише банківські картки, зарядні пристрої та сувенірний ніж.

Активісти обіцяють оскаржити арешт в апеляційній інстанції.

Також у пресслужбі розповіли, що за версією слідства, 17 жовтня 2019 року до чергової частини Малиновського відділу полції Одеси надійшло повідомлення, про те, що 16 жовтня 2019 року, приблизно о 15:15, невідомі втрутилися в в інформаційні системи одеського аеропорту та розмістили на інформаційному табло в фото шведської еко-активістки Грети Тунберг з написом «F**k you Gretta». 

Фото: dumskaya.net

Нагадаємо, 25 лютого в організації "Український кіберальянс" СБУ провела обшуки. Причиною обшуків стало розслідування справи стосовно зламу табло одеського аеропорту у жовтні минулого року. Тоді на табло висвітився неприйстойний напис на тлі світлини шведської еко-активістки Грети Тунберг. 

Поділитися