30 жовтня 2020 р. 11:22

Першого заступника директора порту «Південний» взяли під варту

Першого заступника директора порту «Південний» взяли під варту

Вищий антикорупційний суд України застосував до першого заступника директора ДП «Морський торговельний порт «Південний»» запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 21 мільйон 20 тисяч гривень.

Про це повідомили у пресслужбі ВАКС.  

Термін дії запобіжного заходу - 60 діб, який рахується від дня затримання - із 27 жовтня.

У разі внесення застави, на підозрюваного також покладаються процесуальні обов’язки. Зокрема, він зобов’язаний носити електронний засіб контролю (браслет). Він також повинен здати до відповідних органів державної влади паспорти та інші документи, які дають право на в'їзд та виїзд із території України. 

Строк дії ухвали у частині покладених обов’язків – до 26 грудня включно.

Також ВАКС обрав цілодобовий домашній арешт підозрюваній у справі ДП «МТП «Південний»». Термін дії запобіжного заходу - до 26  включно. 

На підозрювану покладено наступні процесуальні обов’язки: носити електронний засіб контролю; прибувати за вимогою до слідчого, детектива, прокурора або суду; не відлучатися із м. Южне Одеської області без дозволу слідчого, детектива, прокурора або суду; повідомляти слідчого, детектива, прокурора або суд про зміну свого місця проживання та/або роботи; здати на зберігання до відповідного територіального підрозділу Державної міграційної служби України паспорт громадянина України для виїзду за кордон; утримуватися від спілкування з підозрюваними та іншими особами.

Нагадаємо, детективи Національного антикорупційного бюро викрили 11 осіб на організації корупційної схеми, через яку державне підприємство «Морський торговельний порт «Південний»» зазнало понад 47 мільйонів гривень збитків.  

В квітні 2019 року Кабінет міністрів України перейменував порт «Южний» і відтоді він офіційно називається «Південний». 

Нагадаємо також, що напочатку жовтня детективи НАБУ спільно з СБУ здійснили обшуки за місцем проживання фізичних осіб, офісів низки компаній та інших об'єктів у межах розслідування можливих зловживань, через які ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» (засноване Мінінфрастуктури) завдано збитків в особливо великих розмірах.  

Поділитися