06 березня 2024 р. 10:23

На Миколаївщини запобігають фінансуванню тероризму

ФОТО: ДПС у Миколаївській області

(ФОТО: ДПС у Миколаївській області)

Державна Податкова Служба Миколаївщини вживає заходи щодо протидії фінансовим махінаціям.

ДПС в Миколаївській області проводить заходи з виявлення операцій, які можуть бути пов’язані з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом або фінансуванням тероризму.

Станом на 1 лютого 2024 року працівниками відділу запобігання фінансовим операціям, пов’язаним з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом ГУ ДПС у Миколаївській області підготовлено 7 висновків аналітичних досліджень щодо виявлення підозрілих фінансових операцій.

Вони можуть бути пов’язані з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванням тероризму, та їх учасників.

За власною ініціативою ДПС складено 5 висновків аналітичних досліджень. На вимогу Слідчого управління Головного управління Національної поліції в Миколаївській області - 1, на вимогу Миколаївської обласної прокуратури також 1 висновок.

За результатами відпрацювання аналітичних досліджень до Миколаївської обласної прокуратури та до Слідчого управління ГУ  Національної поліції в Миколаївській області направлено відповідні матеріали.

На підставі переданих до правоохоронних органів матеріалів відкрито 4 кримінальних провадження.

Нещодавно посадовець виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради звинувачується у зловживанні службовим становищем, що завдало шкоди державним інтересам та спричинило тяжкі наслідки.

Також на Миколаївщині судитимуть колишнього та чинного голів виробничого комбінату, які привласнили понад 200 тисяч гривень.

Раніше у Миколаєві суд зобов’язав забудовника торгівельно-офісного центру сплатити до бюджету понад 1,3 мільйона гривень.

Анна Бальчінос

Поділитися