06 березня 2024 р. 12:02

Оновлено! На Миколаївщині відшкодовано збитки, завдані екології

ФОТО: https://depositphotos.com/ua

(ФОТО: https://depositphotos.com/ua)

На Миколаївщині відшкодовано понад 600 тисяч гривень збитків, завданих навколишньому природному середовищу.

Про це повідомляє відділ комунікації Миколаївської обласної прокуратури.

За для реалізації конституційної функції представництва інтересів держави в суді, Окружна прокуратура міста Миколаєва приділяє особливу увагу по вжиттю заходів, спрямованих на реальне виконання рішень судів, постановлених у справах за позовами прокурорів, особливо у сфері охорони навколишнього природного середовища.

Так, у 2022 році прокуратурою подано позов щодо стягнення з товариства збитків на користь держави в сумі 610,4 тисячі гривень.

Підставою для позовної заяви стало здійснення господарчим суб’єктом наднормативних викидів забруднювальних речовин в атмосферу.

Господарським судом Миколаївської області позов прокурора підтримано, а апеляційним судом у задоволенні скарги відповідача відмовлено.

На теперішній час забезпечено реальне виконання рішення суду в повному обсязі, кошти перераховано до бюджету.

Нещодавно Миколаївський окружний суд за позовом прокуратури зобов’язав селищну раду взяти на баланс безгоспне майно. Йдеться про гідротехнічні споруди  місцевих водних об’єктів вартістю майже 13 мільйонів гривень.

У Миколаївській області прокуратура вимагає повернути у державно власність земельну ділянку через порушення умов договору. Йдеться про земельну ділянку водного фонду площею понад 150 гектарів та вартістю 1,4 млрд гривень.

Також на Миколаївщині обласна прокуратура веде постійні заходи для збереження лісового фонду.  Нещодавно прокуратурою було подано позов у господарський суд до ГУ Держгеокадастру в області та Снігурівської міської ради щодо повернення державі земель лісового фонду загальною площею 40 га. Вартість земель - понад 168 мільйонів гривень.

Анна Бальчінос

Поділитися