17 жовтня 2023 р. 19:21

На Миколаївщині 1200 дітей отримали щеплення проти кору

Володимир Клочко. Фото: скріншот відео брифінгу

(Володимир Клочко. Фото: скріншот відео брифінгу)

Понад 1200 дітей отримали щеплення проти кору в рамках "наздоганяючої" кампанії на Миколаївщині.

Про це на брифінгу 17 жовтня повідомив генеральний директор ДУ "Миколаївський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" Володимир Клочко.

За його словами, 1265 дітей віком від 2-х до 17 років, які пропустили вакцинацію згідно з Календарем профілактичних щеплень, зробили щеплення проти кору. Взагалі повинні у рамкаках цієї кампанії 2900 дітей отримати щеплення.

"За даними обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України 74% від загальної кількості дітей, які пропустили імунізацію проти кору, щепилися в рамках "наздоганяючої" кампанії. Найвищі показники охоплення щепленням – у Миколаєві, Снігурівці та Вознесенську. Найнижчі – у Доманівці та Новій Одесі. На зараз вакцина в регіоні є в достатній кількості", – зазначив Володимир Клочко.

Він також нагадав про те, що щеплення проти кору - обов'язкове.

Раніше повідомлялося про те, що у другий декаді вересня на Одещині в загальній структурі інфекційної патології основну питому вагу продовжували займати  гострі кишкові інфекції, на які прийшлося 68%. Однак вже другий тиждень поспіль спостерігалася тенденція до зниження в середньому на 20%. Зниження відбуваєлося як серед дорослого, так і серед дитячого населення.

Серед захворілих продовжують превалювати діти (до 60%) і серед них найбільш ураженими є вікові групи 1-4 (34%) та 5-9 (47%) років.

Також відомо про те, що на Одещині за тиждень зареєстрували 80 випадків укусів тварин та майже 50% з них від безпритульних тварин.

Також повідомлялося про те, що на початку липня у тимчасово захоплених Скадовську та Генічеську Херсонської області було відзначено збільшення кількості випадків інфекційних захворювань на гострі кишкові інфекції.

Володимир Шкаєв

Поділитися