15 травня 2020 р. 13:44

В Одеській області не вистачає тестів для масової діагностики коронавірусу

В Одеській області не вистачає тестів для масової діагностики коронавірусу

З початку пандемії в Одеській області було проведено 7 тис. 665 тестів методом ПЛР для діагностування коронавірусної хвороби.

Про це сьогодні, 15 травня, під час сесійного засідання в Одеській обласній раді заявила керівниця обласного департаменту охорони здоров'я Наталія Одарій-Захар'єва.

Депутати у залі зауважили, що із загальної кількості тестів 2 тисячі були зроблені у Подільському районі, населення якого складає приблизно 70 тисяч жителів, і решта кількість проведених ПЛР-тестів замала для регіону, населення якого складає понад 2 мільйони. Також у керівниці департаменту заступник голови Одеської облради Юрій Дімчогло поцікавився, коли на Одещині проводитимуть масове тестування на COVID-19, на що Одарій-Захар'єва відповіла, що зараз призводиться закупка тестів, оскільки для такого масового тестування їх недостаньо. 

Також Одарій-Захар'єва розповіла, що станом на сьогоді в Одеській області зареєстровано 712 випадків коронавірусної інфекції, з яких 64 - діти та 149 - медичні працівники. Семеро хворих померли, у той же час 41 - одужав.

Додамо, що, за інформацією пресслужби Одеської міскради, в області за минулу добу підтвердилося 19 нових випадків, з яких 10 - у жителів Одеси.

"За даними на ранок 15 травня, на стаціонарному лікуванні в міській клінічній інфекційній лікарні перебувають 33 пацієнти з лабораторно підтвердженим діагнозом COVID-19, з них 31 - жителі Одеси. За минулу добу в інфекційну лікарню поступили 15 осіб з підозрою на COVID-19, яким проводиться обстеження", - зазначили в мерії.

Щодо стану хворих, які перебувають в інфекційній лікарні, то троє з них - важкі, при цьому не мають потреби в проведенні штучної вентиляції легенів, а один пацієнт у важкому стані підключений до апарату ШВЛ. 27 пацієнтів перебувають у стані середньої тяжкості, двоє - у задовільному.

Також в мерії повідомили, що за останню добу в Одесі захворіли дві динини: одній - 11 місяців, а другій - 15 років. Вони лікуються вдома під няглядом педіатрів. Також продовжують амбулаторне лікування ще троє дітей у віці 1 рік 3 місяці, 13 років і 17 років.

Крім того, за останню добу зареєстровано два лабораторно підтверджених випадки COVID-19 у медпрацівників міської клінічної лікарні №10. 

Нагадаємо, за попередню добу на території Одеської області лабораторно методом ПЛР підтверджена коронавірусна інфекція у 13 жителів регіону, з яких три - медпрацівники.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Поділитися