22 грудня 2021 р. 15:14

Комунальне підприємство на Одещині нашкодило довкіллю більш ніж на мільйон гривень

Комунальне підприємство на Одещині нашкодило довкіллю більш ніж на мільйон гривень

Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) притягнула до адміністративної відповідальності посадовців комунального підприємства "КП-Сервіс" Знам’янської сільської ради Іванівського району Одеської області.

Як повідомили у пресслужбі інспекції, її фахівці проводили позапланову перевірку комунального підприємства та виявили низку порушень у сферах водопостачання та поводження з відходами.

Зокрема встановили, що підприємство здійснює спеціальне водокористування на 15 артезіанських свердловинах без наявності дозволу.

Наразі посадовців КП хочуть притягнути до відповідальності за порушення права державної власності на води. За це передбачено покарання у вигляді штрафу - на громадян від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від п'яти до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також підприємству запропоновано добровільно сплатити завдані збитки у сумі 1 мільйон 199,2 тисяч гривень.

Раніше Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу оштрафувала посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю "Союз", а також вимагає в підприємства сплати 13,6 мільйонів гривень.

Одеський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні адміністративного позову Приморської районної адміністрації Одеської міської ради до товариства з обмеженою відповідальністю "ТВ-СЕРРУС".

Господарський суд Одеської області виніс рішення стягнути з АТ «Одеський консервний завод дитячого харчування» збиток у сумі понад 248 тис грн. При проведенні планової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства АТ «Одеський консервний завод дитячого харчування» інспектори встановили факт забору води загальним об’ємом 52,5 тис. куб м з підземних водоносних горизонтів при відсутності дозволу на спеціальне водокористування.  

А також Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) оштрафувала комунальне підприємство «Теплопостачання міста Одеси» на суму понад 439 тисяч гривень.

Поділитися