06 вересня 2023 р. 21:57

Прокуратура оскаржила угоду з фірмою одеського депутата на десятки мільйонів

Фотоколаж: Інтент

(Фотоколаж: Інтент)

Господарський суд Одеської області призначив на 27 вересня засідання за позовом Одеської обласної прокуратури щодо угоди укладеної у жовтні 2021 року між державним підприємством "Служба місцевих автомобільних доріг" та товариством з обмеженою відповідальністю "Ростдорстрой".

За матеріалами справи, йдеться про поточний дрібний ремонт автомобільних доріг загального користування місцевого значення Одеського району.

Закупівлю провели у вересні 2021 року за участю Товариства з обмеженою відповідальністю "Ростдорстрой" та ТОВ "Автомагістраль-Південь". 

ТОВ "Ростдорстрой" вийшло переможцем і з ним уклали угоду. Компанія мала ремонтувати вулиці до 31 грудня 2022 року й отримати за це 68 мільйонів 253,9 тисячі гривень. 

Утім згодом були укладені додаткові угоди й терміни виконання робіт подовжувалися, а у червні 2023 року угоду розірвали. 

Окрім прокуратури позивачами виступають: Південний офіс Державної аудиторської служби та Одеська обласна військова адміністрація.

Правоохоронці вимагають:

  • Визнати тендерну документацію такою, що не відповідає вимогам Закону України "Про публічні закупівлі", та визнати незаконним та скасувати рішенням Тендерного комітету державного підприємства "Служба місцевих автомобільних доріг" про затвердження тендерної документації .
  • Визнати незаконним та скасувати рішення Тендерного комітету державного підприємства "Служба місцевих автомобільних доріг" про результати проведення процедури закупівлі.
  • Визнати незаконним та скасувати рішення Тендерного комітету державного підприємства "Служба місцевих автомобільних доріг" про намір укласти договір про закупівлю.
  • Визнати недійсним договір на надання послуг з поточного дрібного ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення Одеського району, укладений між ДП "Служба місцевих автомобільних доріг" та ТОВ "Ростдорстрой".

В обґрунтування позовних вимог прокурор посилається на те, що тендерна документація на закупівлю є такою, що не відповідає вимогам Закону України "Про публічні закупівлі", а рішення замовника про її затвердження є незаконним та підлягає скасуванню. Прокурор вказує, що замовником у тендерній документації не було зазначено конкретного місця, де повинні бути виконані роботи та надані послуги; невірно визначений спосіб документального підтвердження переможцем процедури закупівлі відсутності підстави.

Відомо, що раніше вже Управління капітального будівництва Одеської міської ради розірвало три тендери із товариством з обмеженою відповідальністю "Ростдорстрой" на загальну суму 696 мільйонів 383,8 тисячі гривень.

Власником одеського ТОВ "Ростдорстрой" є угорське товариство "Юттема", бенефіціари якого – одесити Євген Коновалов і Юрій Шумахер. Останній – депутат Одеської міськради з фракції "Довіряй ділам". Співголовою однойменної партії є міський голова Одеси Геннадій Труханов.

Кирило Бойко

Поділитися