20 травня 2024 р. 18:52

Значна частина припортової інфраструктури Одещини розбита, - очільник ОВА

Фото: Цензор.НЕТ

(Фото: Цензор.НЕТ)

Частина припортової інфраструктури в портах Одеської області розбита й зараз неможливо накопичити на складі 20-50 тисяч тонн зерна, щоб коли прийшов корабель його завантажити.

Про це в інтерв'ю виданню Цензор.НЕТ заявив глава Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

Наразі судно вантажиться не добу, а три-п'ять, зернові коридори працюють цілодобово, їх супроводжують військові теж цілодобово.

"Я дякую бізнесу, який працює в області за таких умов і платить податки. Адже зараз неможливо накопичити на складі 20-50 тисяч тонн зерна, щоб коли прийшов корабель його завантажити. Все працює з-під коліс, на ходу, під обстріли, під тривоги. Судно вантажиться не добу, а три-п’ять. Але вони це роблять, оплачуючи простої. Зараз ми працюємо цілодобово, військові супроводжують теж цілодобово, і бувають такі дні, що в каравані йде 40-50 кораблів", - наголосив очільник ОВА.

Раніше Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Південно-Західного округу завершили розрахунок шкоди спричиненої екології внаслідок російського ракетного удару по сінгапурському агропромисловому підприємству в Одеській області.

Спеціалісти встановили засмічення земельної ділянки металевими уламками та продуктами горіння загальною площею понад 500 квадратних метрів – сума збитків складає майже 37 мільйонів гривень.

Також у квітні експорт з чорноморських портів сягнув довоєнного рівня.

На початку квітня трьохсотметровий балкер Captain Leonidas пройшов 30 березня у порт "Південний" й став найбільшим судном від початку повномасштабного вторгнення, що пришвартувалося в портах Великої Одеси.

У грудні минулого року генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш заявив, що відновлення повноцінного функціонування Чорноморської зернової ініціативи в колишній формі навряд чи матиме сенс.

Кирило Бойко

Поділитися