16 лютого 2024 р. 10:01

В Одесі виявили небезпечне звалище покришок: хто його повинен прибрати

Фото: Колаж Інтент

(Фото: Колаж Інтент)

В Пересипському районі Одеси невідомі облаштували звалище старих автомобільних покришок, яке несе загрозу для навколишнього середовища.

Про це повідомили у Державній екологічній інспекції Південно-Західного регіону.

Там зазначили, що несанкціоноване місце накопичення та зберігання відпрацьованих шин на відкритій поверхні землі зафіксували держекоінспектори 7 лютого цього року.

Фахівці з екології направили лист Пересипській районній адміністрації Одеської міської ради щодо необхідності ліквідації несанкціонованого сміттєзвалища.

"Вказане питання Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу  тримає на контролі", - наголосили в екоінспекції.

Використані й викинуті покришки розкладаються понад сто років, при цьому відбувається забруднення ґрунту, вимивання токсинів і канцерогенних речовин ґрунтовими водами. При високій температурі повітря так само відбувається виділення високотоксичних сполук. А під час горіння покришок виділяється кіптява і сірчиста кислота.

У січні інспектори держекології виявили незаконне сміттєзвалище також  у Пересипському районі Одеси. Воно знаходиться на розі вулиць Наливна та 4-та Лінія в Одесі.

А до цього працівники Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу виявили сміттєзвалище поблизу вулиці Левітана в Одесі. Сміттєзвалище побутових та будівельних відходів було розташоване на землях комунальної власності Одеської міської ради та займало орієнтовну площу 0,3 гектара. Тоді власника відходів встановити також не вдалося.

Фото: Державна екологічна інспекція Південно-Західного регіону.

Ірина Глухова

Поділитися