29 лютого 2024 р. 12:22

Незаконно вирубали дерева: на Миколаївщині викрили "чорних" лісорубів

ФОТО: Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу

(ФОТО: Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу)

На Миколаївщині, біля села Мигія Первомайського району викрили "чорних" лісорубів, яки вирубали понад 30 дерев клена.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу.

На Миколаївщині встановили факт незаконного вирубування 31 сиророслого дерева породи "Клен" у межах території природно-заповідного фонду.

Село Мигія та місцевість, що його оточує, входить до складу Національного парку "Бузький Гард" та регіонального ландшафтного парку "Гранітно-степове Побужжя".

Збитки, які завдали правопорушники довкіллю складають майже 2,2 мільйона гривень.

За цим фактом порушено кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 246 КК України ("Незаконна порубка дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, перевезення, зберігання, збут незаконно зрубаних дерев або чагарників").

Через війну довкілля Миколаївщини зазнало шкоди на понад 2 мільярди доларів. Загалом держава зазнала збитків довкіллю на майже 63 мільярди доларів США. Під час роботи над дослідженням про вплив війни вони використовували надійні джерела, зокрема дані офіційних осіб, державних установ та зовнішніх експертів.

Для Миколаївщини сформований 7-річний план зі 172 заходів з адаптації до зміни клімату. На їх втілення потрібно понад 150 мільйонів євро. У межах заходу були презентовані можливі сценарії зміни клімату до кінця 21 сторіччя.

На початку лютого у Миколаєві пройшов вебінар стосовно навколишнього середовища, що проводився Молодіжним фондом по боротьбі зі змінами клімату Bloomberg Philanthropies.

Під час вебінару представники місцевих адміністрацій різних країн та представники міжнародних неурядових організацій обговорили поточний стан навколишнього середовища та важливість поліпшення загальної екологічної ситуації.

Нещодавно було зафіксовано перевищення норм формальдегіду, який є канцерогеном й одним з найнебезпечніших забруднювачів повітря.

Анна Бальчінос

Поділитися