11 січня 2024 р. 23:02

На Одещині через негоду застрягли перелітні птахи: їм загрожує "голодна смерть"

Фото: Іван Русєв

(Фото: Іван Русєв)

В Одеській області у національному природному парку "Тузловські лимани" через негоду 7-9 січня застрягли перелітні птахи. Вони не змогли дістатися Африки.

Про це повідомив науковий співробітник парку, біолог Іван Русєв. 

"Взимку, під час війни, шторм застав крихких птахів – світлокрилих крячків. Їхні рідні в цю пору року давно вже живуть в Африці. Але два десятки таких птахів "застрягли" на Тузловських лиманах під час шторму. Я їх знімав три дні тому", – повідомив він. 

Науковець зауважив, що доля цих птахів не надто оптимістична, адже добувати їжу – переважно комах зараз практично неможливо. Птахам залишається лише сідати на берег і шукати викинутий хвилями мотиль. Вони довго кружляли над мілководдями, але потужний вітер їх просто здував і вони летіли над Чорним морем. 

(Фото: Іван Русєв)

Як повідомили  в "ДТЕК Одеські електромережі", станом на 11:00 в області електропостачання відсутнє у 27 населених пунктах. Ц трьох з них — частково.

За минулу добу енергетики відновили світло у 125 населених пунктах регіону — це 15 460 клієнтів. Відремонтували 38 повітряних ліній та 399 трансформаторних підстанцій.

Нагадаємо, на території Одеської області випало чимало опадів. Через негоду на дорогах водії опинилися у сніговій пастці. Впродовж доби рятувальники вивільнили 14 автомобілів.

Тим часом Гідрометцентр Чорного та Азовського морів прогнозує на 12 січня невеликий сніг, ожеледицю та мороз. Очікується хмарна погода з проясненнями. Вітер північно-західний, 9-14 м/с, місцями пориви 15-17 м/с. Температура вночі та вдень 3-8°С морозу.

13 січня, за даними синоптиків, можливий невеликий сніг. Ожеледиця. Вітер західний, 9-14 м/с.
Температура вночі 10-15°С морозу, вдень 1-6°С морозу.

 

 

Ірина Глухова

Поділитися