28 лютого 2024 р. 11:32

Через війну довкілля Миколаївщини зазнало шкоди на понад 2 мільярди доларів

ФОТО: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

(ФОТО: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України)

За два роки повномасштабного вторгнення росія заподіяла шкоду довкіллю Миколаївщини на 2,4 мільярда доларів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

Зазначається, що Міндовкілля спільно з Top Lead підготувало інфографіку, яка є частиною дослідження про вплив війни на довкілля.

Загалом держава зазнала збитків довкіллю на майже 63 мільярди доларів США.

Найбільше потерпають:

  • Донеччина —  понад 18 мільярдів доларів;
  • Луганщина —  понад 13 мільярдів доларів;
  • Харківщина —  майже 11,5 мільярдів доларів.

На Миколаївщині збитки довкіллю склали 2 мільярди 473 мільйони доларів.

Це не остаточні цифри, бо фахівці Державна екологічна інспекція України не мають доступу до окупованих територій, тому не можуть зафіксувати та оцінити всі збитки довкіллю, — йдеться у повідомленні.

У Міндовкілля додали, що під час роботи над дослідженням про вплив війни вони використовували надійні джерела, зокрема дані офіційних осіб, державних установ та зовнішніх експертів.

Екологи підрахували збитки від російської атаки у в Корабельному районі Миколаєва 7 лютого. Тоді близько шостої години ранку надзвукова  ракета влучила посеред вулиці й перетворила все на руїні.

За результатами розрахунків, розмір шкоди, завданої земельним ресурсам внаслідок засмічення відходами руйнації, становить понад 146 мільйонів гривень.

На початку лютого у Миколаєві пройшов вебінар стосовно навколишнього середовища, що проводився Молодіжним фондом по боротьбі зі змінами клімату Bloomberg Philanthropies.

Під час вебінару представники місцевих адміністрацій різних країн та представники міжнародних неурядових організацій обговорили поточний стан навколишнього середовища та важливість поліпшення загальної екологічної ситуації.

Анна Бальчінос

Поділитися