14 лютого 2024 р. 11:27

Оновлено! Через війну на Кінбурнській косі сталося понад 200 пожеж

ФОТО: Білобережжя Святослава

(ФОТО: Білобережжя Святослава)

Від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну на Кінбурнській косі зафіксовано 209 пожеж.

Про це повідомляє пресслужба Національного природного парку "Білобережжя Святослава".

Із самого початку військових дій Кінбурнський півострів потерпає від вогню. Багато з пожеж часто повторюються, вражаючи одну й ту саму область кілька разів.

Обстріли, лісові пожежі, перекидання техніки, мінування — усі ці дії окупантів негативно впливають на природно-заповідний фонд Кінбурнської коси, адже страждають її унікальні флора та фауна, - йдеться в повідомленні.

Внаслідок обстрілів було пошкоджено понад 6754,49 гектара цінних земель.

Наукові співробітники Національного природного парку "Білобережжя Святослава" проводять моніторинг пожеж, аналізуючи дані за допомогою дистанційного зондування Землі з комплексу супутників Sentinel-2.

Армія рф використовують позиції на Кінбурнській косі для ракетних і артилерійських ударів по українських позиціях в Очакові, на півдні Миколаївської області та інших районах узбережжя Чорного моря.

Військові російської окупаційної армії тримають вогневий контроль над акваторією Дніпро-Бузького лиману, випускаючи артилерійські снаряди для унеможливлення поновлення Україною судноплавства на Миколаївському напрямку. Також окупанти продовжують намагатися знищити плацдарм ЗСУ на Лівобережжі Дніпра.

Раніше, на Миколаївщині волонтери виробляють ударні безпілотники.

Після початку повномасштабного вторгнення рф, мешканці Миколаївщини почали забезпечувати ЗСУ медичним обладнанням, військовим спорядженням, автівками. Так, на основі громадської ініціативи був сформований загін "Злі Птахи", який займається виробництвом ударних безпілотних літальних апаратів для ЗСУ.

Дрони проходять випробування в реальних бойових умовах. Протягом майже двох років повномасштабного вторгнення рф в Україну організація створила декілька десятків ударних дронів. 

Анна Бальчінос

Поділитися