09 березня 2024 р. 10:11

Атака дронів на критичну інфраструктуру Одеси призвела до півмільйонних збитків

Фото: Одеська обласна прокуратура

(Фото: Одеська обласна прокуратура)

Екологи підрахували збитки завдані навколишньому середовищу внаслідок атаки безпілотників по Одесі, 28 лютого. 

Про це повідомили у пресслужбі Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу.

Тоді внаслідок влучання уламків безпілотного летального апарата сталося загорання споруд та конструкцій в Пересипському районі міста на загальній площі понад 200 квадратних метрів, до атмосферного повітря потрапило 17 тонн діоксиду вуглецю.

Загальний розмір шкоди, завданої атмосферному повітрю, складає 500 тисяч гривень.

У вівторок, 27 лютого пізно увечері через російську атаку в Одесі сталося замикання в електромережі та спалахнула пожежа на об'єкті критичної інфраструктури.

Десять ударних безпілотників ворог спрямував з акваторії Чорного моря на Миколаївщину і Одещину. Протягом півтори години підрозділи ППО в інтенсивному режимі відбивали цю атаку.

За даними військових, переважна більшість "шахедів" була збита над морем, з них один - на Миколаївщині та дев’ять  - на Одещині, але уламки одного впали на території Одеси.

Внаслідок ворожої атаки пошкоджено трансформаторну підстанцію одного з об’єктів критичної інфраструктури.

Також екологи підрахували збитки завдані навколишньому середовищу внаслідок атаки безпілотників по Одесі, 8 лютого. Тоді уламки збитих дронів впали у житловому секторі та пошкодили навчальний заклад.

За даними фахівців, ударом ворожого безпілотника пошкоджено недобудовану багатоповерхівку, вибито скління. Також зафіксовано пошкодження будівлі навчального закладу - пробитий дах, перекриття, вибиті вікна.

В результаті обстрілу встановлено засмічення земельних ділянок металевими уламками та будівельними відходами загальною площею понад 600 квадратних метрів – сума збитків складає понад 117 мільйонів гривень.

Кирило Бойко

Поділитися