29 липня 2023 р. 09:44

Екологи вирішили пошукати причину пересихання лиману на Одещині

Фото: Держекоінспекція Південно-Західного округу

(Фото: Держекоінспекція Південно-Західного округу)

Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу виявила пересихання правої сторони Хаджибейського лиману в Одеській області.

Про це повідомили у пресслужбі інспекції.

Там зазначили, що 9 липня на урядову "гарячу лінію" звернулися громадяни щодо висихання правої сторони Хаджибейського лиману у селах Хоминка та Єгорівка Роздільнянського району Одеської області. 

Інспекція створила комісію з представників Дачненської сільської громади, Департаменту екології та природних ресурсів Одеської обласної державної адміністрації, Басейнового управління водних ресурсів річок Причорномор'я та річок нижнього Дунаю та разом із залученими спеціалістами провела попередню зустріч з мешканцями села Болгарка й обстежила територію, яка зазнала пересихання. 

Утім, що призвело до обміління лиману на цій території, спеціалістам інспекції та іншим членам комісії поки не відомо тож наразі проводяться додаткові заходи, щодо встановлення причин висихання.

Зазначимо, що повномасштабне вторгнення росії завдало шкоди екології України на 2,1 трильйона гривень, а природному середовищу Одеської, Миколаївської та Херсонської області на 252,2 мільярда.

Кирилл Бойко

Поділитися