11 червня 2020 р. 19:23

За забруднення моря біля Одеси капітана судна оштрафували на 17 тисяч

За забруднення моря біля Одеси капітана судна оштрафували на 17 тисяч

Літак Одеської ескадрильї Держприкордонслужби  під час повітряного патрулювання над Чорним морем виявив велику буру пляму біля вантажного судна.

Про це повідомили у пресслужбі прикордонників. 

Прикордонники проінформували Державну екологічну інспекцію та інші правоохоронні органи про факт можливого забруднення навколишнього середовища. Як з’ясувалося, судно прямувало до Одеського морського торгівельного порту для завантаження металобрухтом. Після пришвартування до причалу були проведені заходи прикордонного контролю з дотриманням усіх необхідних вимог щодо недопущення розповсюдження коронавірусної інфекції. А представники екологічної інспекції відібрали зразки проб забортної води для експертизи. Капітан корабля підтвердив факт промивання трюмів та скидання у море залишків бокситів та забортної води. У Держприкордонслужбі зауважили, що для промивання такого судна необхідно близько 100 тон морської води та відповідні хімічні реактиви.

Хоча за результатами експертизи забруднюючих речовин у відібраних зразках не виявили, капітана судна все одно оштрафували на більш ніж 17 тисяч гривень за забруднення морського середовища у виключній (морській) економічній зоні України шкідливими речовинами.

У Державній прикордонній службі зазначили, що протягом цього року в територіальних водах України авіацієя Держприкордонслужби зафіксувала сім подібних випадків.

Нагадаємо, що раніше голова Державної екологічної інспекції України Андрій Мальований звинуватив Адміністрацію морських портів у саботуванні проведення перевірок в портових зонах.

Поділитися