15 грудня 2019 р. 10:08

Проєктувати розчистку Великого Куяльника терміново передумали: ОДА розірвала угоду

Проєктувати розчистку Великого Куяльника терміново передумали: ОДА розірвала угоду

Департамент екології та природних ресурсів Одеської облдержадміністрації розірвав угоду з підприємством «Одеський Промбудпроект» щодо початку проєктування розчистки русла річки Великий Куяльник за 3,7 млн грн.

Про це повідомляється у системі ProZorro.

Напередодні, 2 грудня, департамент за результатами тендеру замовив «Одеському Промбудпроекту» розробку техніко-економічного обґрунтування розчистки русла Великого Куяльника з реконструкцією (ліквідацією) частини гідротехнічних споруд в шести районах області, однак уже наступного дня, 3 грудня, договір розірвали за згодою сторін без оплати.

«Одеський Промбудпроект» є дочірнім підприємством державного ПАТ «Будівельна компанія «Укрбуд», а те входить у держкорпорацію «Укрбуд» разом із приватним ТОВ «Укрбуд Девелопмент» та іншими фірмами з орбіти екс-нардепа Максима Микитася, - нагадують "Наші гроші".

У вересні М. Микитась заявив про продаж «Укрбуд Девелопменту». Нині засновниками фірми значаться Євген Дікін та Василь Польовий, а керівником залишається Олег Майборода. Однак днями Микитась заявив, що не продавав «Укрбуд Девелопмент», а лише підписав меморандуми наміру про продаж. За його словами, підписи на багатьох документах були підроблені, а фірму продали без його відома Дмитру Федотенкову.

Натоімість Д. Федотенков звинуватив М. Микитася у виведенні коштів із «Укрбуд Девелопменту».

У жовтні Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили Максиму Микитасю про підозру в організації корупційної схеми з квартирами для Національної гвардії на 81 млн грн. Йому був обраний запобіжний захід тримання під вартою, але він вніс 80 млн грн застави.

Зазначимо, що Великий Куяльник треба розчистити для порятунку Куяльницького лиману, який поступово пересихає через добування піску та відбір води з річки, що впадає у лиман.

Поділитися