24 грудня 2019 р. 10:31

Об'єднання чотирьох громад і перейменування вулиць: що обговорили депутати на сесії Доброславської селищної ради

Об'єднання чотирьох громад і перейменування вулиць: що обговорили депутати на сесії Доброславської селищної ради

На черговій сесії Доброславської селищної ради 23 грудня депутати дали згоду на добровільне об`єднання територіальних громад селища Доброслав, сіл Вовківське, Ульянівка, Зоринове та Шевченків Кут  (Доброславська селищна рада), сіл Шомполи, Великі Ламзаки, Касяни та Хутор Якова (Шомполівська сільська рада), сіл Кремидівка, Христо-Ботеве, Благодатне, Нове та селище Степове (Кремидівська сільська рада), сіл Трояндове, Ониськове, Ставки (Трояндівська сільська рада ) в Доброславську територіальну громаду з центром у Доброславі. Як повідомляє кореспондент ІзбірКому, депутати доручили селищному голові звернутися до Трояндівської, Шомполівської, Кремидівської сільських рад з пропозицією про добровільне об`єднання територіальних громад. 

Голова ради Людмила Прокопечко повідомила, що до складу Доброславської територіальної громади мали ввійти ще дві сільські ради – Кордонська та Калинівська, але Кордонська вирішила стати частиною Визирської територіальної громади, а в Калинівській є різні думки серед громадян: одні хочуть увійти до Визирської територіальної громади, а інші - до Доброславської. До того ж, зараз триває судовий розгляд. Після цього, в разі позитивного вирішення, Калинівська сільська рада зможе пізніше приєднатись до Доброславської територіальної громади.

Потім перед депутатами виступив капелан 28-ої механізованої бригади Григорій Бондаренко, який подякував за допомогу, котру громада надає військовослужбовцям, та попросив перейменувати дві вулиці в Доброславі, давши назви на честь 28-ї бригади та імені Лицарів Зимового Походу. Як повідомила голова селищної ради Людмила Прокопечко, 28 бригада отримала таку назву за мужність та героїзм. Зазначмио, що Перший зимовий похід — це похід армії Української Народної Республіки тилами Червоної та Добровольчої армій під проводом Михайла Омеляновича-Павленка (6 грудня 1919 — 6 травня 1920 року). За оцінками воєнних істориків, перший Зимовий похід Армії УНР є найгероїчнішою сторінкою воєнного мистецтва періоду Української революції (1917—1921 роки).

Голова селищної ради закликала депутатів підтримати цю ініціативу і визначитись, які саме вулиці перейменувати. Вона запропонувала перейменувати вулиці Першотравневу та 8 Березня. Депутат Тетяна Чабан поцікавилась, чи будуть питати у мешканців, які проживають на цих вулицях, їхню думку. Людмила Прокопечко ствердно відповіла на це запитання. Вона передбачила, що на наступній сесії вже необхідно буде конкретно перейти до цього питання та попросила депутатів провести відповідну  роботу з виборцями.

Також на сесії підняли питання щодо піротехнічних засобів. Заступник голови селищної ради Максим Калюжний повідомив, що активні жителі селища звернулись до селищної ради з проханням прийняти рішення про заборону продажу на території селища піротехнічних засобів через те, що це небезпечно для дітей. 

Він також повідомив, що вдень довелось викликати поліцію, щоб вплинути на продавців цього небезпечного товару. Його підтримала Людмила Прокопечко і наголосила на тому, що в Україні триває війна і ті, хто побував на фронті, дуже болісно сприймають звуки вибухів.

Зазначимо, що кореспонденту ІзбірКому одна із активісток, яка займається цим питанням і просила не називати її ім'я, повідомила, що їй погрожував невідомий, запитавши чи вважає вона себе безсмертною.

Поділитися