29 березня 2024 р. 13:23

В Домі Блещунова відкрилась виставка "Драм - біль та пам'ять Маріуполя"

Драм – біль та пам’ять Маріуполя. Фото: ОМР

(Драм – біль та пам’ять Маріуполя. Фото: ОМР)

В Одеському муніципальному музеї особистих колекцій імені О. В. Блещунова відкрилась виставка "Драм – біль та пам’ять Маріуполя". 

Про це повідомили працівники музею.

Цей захід приречено до других роковин трагедії Маріупольського драматичного театру, що сталася 16 березня 2022 року, та Міжнародного дня театру, який щорічно відзначається в Україні 27 березня.

Разом з колегами з КУ "Маріупольський краєзнавчий музей" організуємо виставку. Виставку-пам'ять, виставку-біль, виставку-надію", – йдеться у повідомлені

На виставці можна побачити макет-конструктор театру, точну копію у співвідношенні 1:150, створений і переданий музею Віталієм Вискорком, представником ГО "Історія в руках". 

Під час відкриття заходу в. о. директора Маріупольського краєзнавчого музею Олександр Горе провів екскурсію фотовиставкою, розповівши, яким був Маріупольський театр для його мешканців, про його архітектурні особливості та культурні заходи, які там проводилися. Драмтеатр, розташований у самому серці Маріуполя, був улюбленим місцем відпочинку містян. І удар по театру озвався в серці кожного маріупольця.

Виставка триватиме до 14 квітня 2024 року в Домі Блещунова за адресою: вул. Польська, 19, четвер – неділя з 11:00 до 17:00.

Також повідомлялось, що у Кишиневі представили картини одеського художника Сергія Божка під назвою "Лісосмуга". На картинах, більшістю написаних Сергієм Божком вже під час повномасштабного вторгнення, не тільки українська лісосмуга, яка стає парканом та загибеллю для окупантів, а ще самі окупанти, які намародерили собі пральні машини та інші речі з мирних будинків українців тож окупанти вийшли жалюгідними загарбниками, які руйнують спокійне затишне життя. 

Раніше у Франції відкрилася виставка картин одеського художника Ігоря Гусєва "Високоточна любов або Третя світова" присвячена підриву Каховської ГЕС.

Олеся Ланцман

Поділитися