24 березня 2024 р. 20:02

У "Пунктах незламності" на Херсонщині з'явилися книжкові полиці

У «Пунктах незламності» на Херсонщині з’явились книжкові полиці. Фото:ХОВА

(У «Пунктах незламності» на Херсонщині з’явились книжкові полиці. Фото:ХОВА)

Дитяча і художня література, поетичні збірки, комікси, настільні ігри - Кочубеївська, Калинівська та Нововоронцовська громади стали частиною проєкту «Читальня», який направлений на покращення доступу до книг. 

Про це повідомила Херсонська ОВА.

У багатьох населених пунктах регіону немає книгарень, а бібліотеки поповнюють рідко, тож у можливості придбати чи погортати нові видання. 

Переліки книг та ігор для полиць формували, орієнтуючись на актуальні рейтинги та запити бібліотек.

Загалом в 61 громаду в 5 областях — Запорізькій, Київській, Харківській, Миколаївській та Херсонській — доставлять по 13 настільних ігор та 78 книг для дітей та дорослих українською мовою.

В ОВА зазначили, що проєкт реалізується ГО «Форум видавців» за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Зміцнення громадської довіри (UCBI)» у партнерстві з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Раніше повідомлялось, що в одному з бомбосховищ Корабельного району відкрили "Book Shelter". молодіжний проєкт "Книги в укритті", покликаний покращити психоемоційний стан людей та мотивувати наступні покоління до активної участі у життєдіяльності міста.

Раніше повідомлялось про те, що на Херсонщині організовують дитяче дозвілля у сховищах. Ще два "дитячі куточки" з'явилися в херсонських укриттях у межах проєкту "Дитинству бути!". Зазначається, що завдяки цій ініціативі вдалося організувати необхідні умови для перебування малечі під час повітряної тривоги чи вибухів. У сховищі діти разом з батьками можуть почитати книжки, послухати музику, погратися та відволіктися від того, що відбувається ззовні.

Олеся Ланцман

Поділитися