17 березня 2024 р. 16:03

Оновлено! Німецькі музиканти випустили альбом, присвячений віршам миколаївського поета

ФОТО: TYME

(ФОТО: TYME)

Берлінський колектив TYME випустив благодійну збірку треків на підтримку українців, натхненні віршем миколаївського поета Миколи Вінграновського.

Увесь прибуток з продажу альбому "На срібнім березі" (On The Silver Shore) колектив TYME пожертвує українським благодійним організаціям Kyiv Pride та Behind Blue Eyes.

Про це вони розповіли на своїй сторінці в інстаграм.

Натхненні позачасовою образністю вірша Миколи Вінграновського "На срібному березі", який слугує ліричними воротами в душевні пейзажі та вічні наративи української культури, запрошуюємо слухачів зануритися в мелодійну одіссею.

Цією збіркою ми хочемо не лише вшанувати культурне багатство нації, але й продемонструвати нашу солідарність і підтримку, - пишуть про подію музиканти на своєму сайті.

TYME – це нещодавно заснований лейбл, який надає простір для нових виконавців з України та світу для випуску музики, яка виходить за рамки кордонів. За своєю суттю реліз функціонує як збір коштів: весь отриманий прибуток спрямовується на підтримку благодійних організацій в Україні.

Для свого дебютного релізу «On the Silver Shore» TYME запросив 28 артистів з різних культур, походження та досвіду. 

Серед учасників – такі культові музиканти, як Шаке, Шеклтон, Крессида, Настя Воган, Павло Міляков і Ян Кук.

(ФОТО: TYME)

Команда Платформи MY ART відновлює пошкоджену експозицію Миколаївського обласного краєзнавчого музею. З моменту повномасштабного вторгнення музей п’ять разів потерпав внаслідок російських обстрілів. Було пошкоджено 15 виставкових залів.

Також у Миколаєві проходять покази документального фільму "20 днів у Маріуполі". Картину будуть показувати щодня о 13:50 у кінотеатрі Multiplex.

"20 днів у Маріуполі" режисера Мстислава Чернова – це перший український фільм, який отримав "Оскар".

Нещодавно у Миколаївському обласному краєзнавчому музеї зацифрували понад 1000 старих листівок і фотографій кінця ХІХ – першої половини XX століть.

Це унікальні вуличні світлини старого міста, фотокартки з сімейних архівів відомих родин Миколаєва та задокументовані сюжети різних історичних подій в житті регіону.

Анна Бальчінос

Поділитися