29 червня 2023 р. 17:59

"Український фотощоденник": як війна змінила життя українців

Фото: Інтент, Наталя Довбиш

(Фото: Інтент, Наталя Довбиш)

28 червня у культурному центрі UNION (вул. Троїцька, 43) відбулося відкриття міжнародного проєкту «Український фотощоденник». 

Проєкт створений для того, аби задокументувати та показати людству жахливі наслідки війни в Україні та як саме вона змінила життя її громадян, де б вони не мешкали.

Український фотощоденник – це незалежний і політично нейтральний проект, який дозволяє всім мешканцям України завантажити фотографії, відео та малюнки в спільний альбом. Фотографії, які принижують людську гідність будуть видалятися.

Експозиція виставки складається з трьох частин: «Війна очима фотожурналістів», «Аматорська фотографія», «Дитячі репортажі» та містить 50 робіт з різних куточків країни: Бахмута, Херсона, Києва, Харкова, Одеси та ін. До експозиції увійшли також також малюнки талановитих учнів мистецьких шкіл нашого міста на тему війни. У своїх роботах юні художники виражають дитячий погляд на трагічні події повномасштабного вторгнення. 

Виставка триватиме до 12 липня 2023 року.

Також, Одеський художній музей продовжує цикл виставкових проєктів "Мови війни", що має познайомити одеситів з проєктами українських художників, створеними у 2022-2023 роках.

Жахіття війни в сучасному світі зафіксувати легко - за допомогою смартфонів, дронів тощо. А ось Арсеній Герасименко фіксує злочини рф на стареньку 70-річну камеру, що ще висвітлювала Корейську війну.

"Я розумію, яке значення має моя робота. Коли в Херсоні були активні обстріли, нам таки вдалося провести там виставку. Вона відбувалася на станції та під час відкриття були сильні обстріли. У будівлі дзвеніли вікна, під ногами гриміла підлога", - розповідає Анатолій.

 

Сергій Лозовський

Поділитися