18 травня 2023 р. 20:31

Акція "Українським дітям - українську книгу" пройшла у вишиванковій Одесі

Фото: Інтент/Наталя Довбиш

(Фото: Інтент/Наталя Довбиш)

Благодійна акція у якої на меті безплатне забезпечення дітей вимушених переселенців українськими підручниками, навчальними посібниками, художньою літературою пройшла у бібліотеці-філії №21 на вулиці Посмітного.

Ця благодійна акція започаткована Держкомтелерадіо, Офісом Президента України, міністерством культури та інформаційної політики України, міністерство закордонних справ України. Також її підтримує міністерство молоді та спорту України, міністерство освіти та науки України та НОК України.

На сторінці акції у facebook зазначають, що книги надають організації, зокрема міжнародний благодійний фонд Здоров'я майбутнього, посольства, волонтери й автори. Цього разу книги надійшли від видавництва BookChef.

До акції в Одесі долучились офіційні особи Одеської мерії. Також зазначається, що вже понад 7 тисяч книг дитячої та художньої літератури привезено до бібліотек Одеси із запланованих 17 тисяч.

В травні 2020 року у зв’язку з карантином і неможливістю провести традиційний ХІІІ похід мегамаршу у вишиванках вулицями Одеси 23 травня цього року організатори презентували відео, яке було створено за допомогою світлин, знятих на попередніх маршах. Частину фотографій надіслали одесити на заклик, який оголосили організатори напередодні.

Мегамарш у вишиванках пройшов вулицями Одеси 26 червня 2021 року, в ньому взяли участь біля тисячі осіб. Цього разу учасники маршу від готелю "Пассаж" вирушили не до пам'ятника Дюку де Рішельє, а до мерії, де присутніх чекав концерт. Захід був присвячений 30-річчю Незалежності України, 25-й річниці прийняття Конституції та 15-річчя заснування Всесвітнього дня вишиванки. Проведення мегамаршу 2021 року неодноразово переносили. Перша дата була призначена на 22 травня, пізніше організатори попередили про перенесення на 26 травня, але в підсумку провести марш вдалося 26 червня. 

22 травня 2021 року в Одеській національній науковій бібліотеці відкрилася XXIІ Всеукраїнська виставка-форум "Українська книга на Одещині". Організатори зробили наголос на тому, що цей захід є своєрідним інтелект-форумом, покликаним широко репрезентувати вітчизняне книговидання. У святі української книги в Одесі взяли участь представники понад 60 видавництв. 

Ігор Льов

Поділитися