23 березня 2024 р. 21:58

Житель Одещини одружився заради втечі за кордон

Фото: Державна прикордонна служба

(Фото: Державна прикордонна служба)

Протиправну схему нелегального виїзду за кордон виявили прикордонники Білгород-Дністровського загону в пункті пропуску "Старокозаче" в Одеській області.

Як повідомили у пресслужбі Державної прикордонної служби України, 52-річний чоловік та 47-річна жінка, яка має інвалідність, уклали шлюб в середу, 20 березня, в Одесі.

За таких обставин чоловік може перетнути кордон, тож свою весільну подорож молодята вирішили надовго не відкладати та вже через день після одруження вирушили до кордону з Молдовою.

Вже в пункті пропуску сімейна пара розповідала охоронцям кордону, що вони знайомі давно та кохання у них з дитинства. Проте історії дружини та чоловіка дуже відрізнялися. Не збігалося навіть місце спільного проживання. Виявилося, що вони погано знають один одного, а познайомилися, скоріш за все, незадовго до свого весілля, якщо не в самому РАЦСі.

Крім того, прикордонники з'ясували, що минулого року одеситка вже була одружена та виїжджала зі своїм екс-коханим за кордон в Молдову, проте той назад в Україну так і не повернувся.

У результаті чоловіку прикордонники відмовили в пропуску через кордон. Його наречена теж вирішила повернутися назад.

Напевно єдиним сенсом одруження у чоловіка була втеча за кордон. Чи дійсно жінка обирає чоловіків за покликом серця, наскільки "серйозними були стосунки" сімейної пари, кохання це чи розрахунок – доведеться ретельно з'ясовувати правоохоронцям.

По факту виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 332 ККУ "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України", прикордонники направили повідомлення до Нацполіції.

В одному з пунктів пропуску затримали жителя Одеси з підробленим закордонним паспортом. Чоловік призовного віку намагався виїхати до Молдови.

Кирило Бойко

Поділитися