25 березня 2024 р. 21:34

Підозрюваного у крадіжці затримали за підозрою у спробі дати хабаря слідчому

Фото: Нацполіція в Одеській області

(Фото: Нацполіція в Одеській області)

Поліцейські затримали одесита за надання неправомірної вигоди слідчому за сприяння у розв'язанні питання щодо обрання йому лояльного запобіжного заходу.

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції в Одеській області.

Не бажаючи потрапити до слідчого ізолятора, зловмисник вирішив домовитись з правоохоронцями. Фігурант запропонував слідчому одну тисячу доларів неправомірної вигоди за те, щоб той посприяв у обранні йому запобіжного заходу не пов'язаного з триманням під вартою. Про пропозицію хабаря поліцейський повідомив своєму керівництву і були вжиті заходи для документування протиправних дій зловмисника. 

За оперативного супроводу співробітників Одеського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції фігуранта було затримано  в процесуальному порядку у службовому кабінеті слідчого одразу після того, як він надав частину неправомірної вигоди. 

Наразі правопорушнику повідомлено про підозру за частиною 3 статті 369 Кримінального кодексу України. За пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, законодавством передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Раніше Вищий антикорупційний суд оголосив вирок колишньому слідчому одного з відділів Одеського Управління СБУ. Правоохоронця викрили та затримали у серпні 2021 року.

ВАКС призначив колишньому слідчому СБУ покарання у вигляді 9 років ув'язнення з конфіскацією майна. Також він не зможе обіймати посади у Службі безпеки України та правоохоронних органах строком на три роки.

Також одеські поліцейські повідомили колишньому директору підрядної компанії про підозру у заволодінні бюджетними коштами під час ремонту парадної житлового будинку.

Ще слідчі поліції повідомили заступниці начальника одного з відділів Управління адміністративно-господарської діяльності Одеської митниці про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди.

Раніше житель Білгород-дністровського району, якого викрили у шахрайстві, хотів уникнути відповідальності, тому запропонував хабар слідчому у 1 тисячу доларів.

Кирило Бойко

Поділитися