29 березня 2024 р. 10:03

Антимонопольний комітет оштрафував миколаївську ритуальну службу майже на 100 тисяч

ФОТО: Соцмережі

(ФОТО: Соцмережі)

Миколаївську ритуальну службу оштрафували за надання неправдивої інформації майже на 100 тисяч гривень.

За інформацією Адміністративної колегії Південного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України 28 березня 2023 року прийняті рішення про накладення штрафів на КП ММР "Миколаївська ритуальна служба".

Співпрацівники підприємства звинувачуються у тому, що не надали певну інформацію на вимогу голови Відділення у встановлений строк та подали недостовірну інформацію.

Голова Відділення Антимонопольного комітету запросив інформацію у зв’язку зі здійсненням державного контролю за дотриманням законодавства про захист економічної конкуренції на ринках ритуальних та суміжних з ними послуг.

Це було зв'язано також і з поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19. Збирались докази, зокрема й від третіх осіб, у справі про порушення законодавства.

Але КП ММР "Миколаївська ритуальна служба" на вимогу голови Відділення надала інформацію на 11 днів пізніше встановленого строку.

Окрім того, частина наданої інформації виявилася недостовірною.

Неподання інформації Південному МТВ АМКУ на вимогу у встановлений строк та подання недостовірної інформації на вимоги є порушеннями, передбаченими відповідно пунктами 13 та 15 статті 50 Закону України "Про захист економічної конкуренції".

На порушника накладені штрафи у загальному розмірі 96 200 гривень.

Днями у Миколаєві на хабарі співробітники прокуратури затримали держпосадовця. 

За даними слідства, службовець вимагав хабар у розмірі 50 тисяч гривень від суб’єкта господарської діяльності. Замість цього було обіцяно не створювати перешкод при реєстрації дозвільних документів.

Співробітника Роздільнянського військкомату Одеської області та правоохоронця будуть судити. Вони за гроші обіцяли чоловікам призовного віку ухилятися від мобілізації.

Працівник поліції організував незаконну рубку дерев на території Миколаївського району. До злочинної діяльності він залучив двох своїх знайомих. Державі завдано понад 1 мільйон гривень збитків.

Анна Бальчінос

Поділитися