08 серпня 2023 р. 15:41

Справа військкома Борисова увійшла у десятку найрезонансніших за рейтингом ДБР

Фото: ДБР

(Фото: ДБР)

Державне бюро розслідувань повідомило, що наразі детективи розслідують провадження щодо 112 військкомів в Україні й справа екскерівника Одеського обласного територіального центру комплектації та соціальної підтримки Євгена Борисова увійшла у десятку найрезонансніших.

Щоправда, у переліку Бюро справа Євгена Борисова посідає п'яту "сходинку".

"Загалом з початку російського повномасштабного вторгнення до України ДБР розслідує 112 проваджень щодо посадовців територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.  За результатами цієї роботи 15 обвинувальних актів вже направлено до суду. Мотивами «популярних» правопорушень посадовців військкоматів стає власна нажива, заради якої вони нехтують як совістю, так і відповідальністю за долю країни", - йдеться в повідомленні.

Також серед найрезонансніших справ такі:

  • Справа військкома з Запоріжжя, якого підозрюють в організації схеми збагачення для свого оточення та допомозі ховатися від суду кримінальним елементам.
  • На Закарпатті ДБР повідомило про підозру військовому комісару, який змушував солдат будувати його маєток.
  • На Київщині ДБР запідозрило посадовця територіального центру комплектування та соцпідтримки на сприянні нелегальному перетині кордону.
  • У Полтавській області ДБР повідомило про підозру військкому, який жорстоко побив свого підлеглого.
  • На Рівненщині суд помістив за ґрати керівника обласного військкомату, який побив військового.
  • У Черкаській області ДБР повідомило працівнику військкомату  про підозру в отриманні 10 тисяч доларів хабаря за допомогу не служити.
  • На Вінниччині ДБР викрило злочинну групу, що сприяла ухилянтам у Вінницькому центрі комплектування.
  • В Краматорському районі ДБР викрило механізм видачі фіктивних документів для перетину держкордону: до схеми причетний військком з Донеччини.
  • Справа "ділків" з Буковини, які хотіли збагатитися на оформленні довідок про відстрочку від мобілізації.

Щодо Євгена Борисова, то працівники Державного бюро розслідувань затримали його у Києві 24 липня.

У суботу йому оголосили про підозру у незаконному збагаченні на сотні мільйонів гривень та в умисному ухиленні від несення служби. Колишній посадовець намагався втекти від слідства, при цьому він використовував елементи конспірації – змінював номери телефонів, автомобілів, та місцеперебування.

28 червня ставка Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України звільнила з посади начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки оперативного командування Євгена Борисова.

На початку травня 2023 року працівники Державного бюро розслідувань почали кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем начальником Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки під час мобілізаційних заходів. 

Кирилл Бойко

Поділитися